Innerlijk kind reizen

Wat is je innerlijk kind?

Met het innerlijk kind bedoel ik het kind dat je vroeger bent geweest. We hebben allemaal herinneringen aan onze jeugd. Als kind ben je van nature puur en onbevangen maar ook kwetsbaar en afhankelijk van je omgeving en de mensen die je groot hebben gebracht. Op spiritueel, emotioneel, fysiek en mentaal niveau word je gekneed en gevormd. Misschien heb je te maken gehad met afwijzingen, onbegrip, schuld en schaamte, alleen-zijn, pesterijen, geen kind kunnen zijn, onveiligheid, moest je zorgen voor één van je ouders of heb je te maken gehad met geweld. Later in je leven kunnen ervaringen die daaruit voortkomen nog steeds een grote schaduw op je leven werpen. Kinddelen kunnen bevroren zijn geraakt, hebben zich afgesplitst van jouw wezen of zitten letterlijk verstopt. Maar we kunnen ze liefdevol weer terughalen! Binnen de wereld van het sjamanisme heet dit ook wel soulretrieval: een zielsdeel wordt weer teruggehaald.

Waarom zou je een innerlijk kindhealing nodig hebben?

Als bepaalde onverwerkte emoties je herhaaldelijk ”overnemen”, wanneer je destructief gedrag vertoont, wanneer je geen grenzen durft te stellen, wanneer je niet van jezelf kan houden, wanneer je je eigen behoeften niet herkent en nakomt, wanneer je moeite hebt gelijkwaardige relaties aangaan, wanneer je grote moeite hebt met kritiek, wanneer je niet voor jezelf durft op te komen, wanneer je met sombere en/of bedroefde gevoelens rond blijft lopen, wanneer je destructieve relaties niet kan loslaten, wanneer je weinig eigenwaarde hebt, je weinig levensplezier voelt……etc…

Wat gebeurt er tijdens een innerlijk kindhealing?

Ik maak samen met jou in een veilige bedding en healingsveld een innerlijke reis naar jouw unieke kinddelen. Ik stem me daarbij volledig op jou af. Kinddelen komen vanzelf naar voren, zij laten zien wat er is gebeurd en waar ze mee zitten. In alle respect en veiligheid komt er een dialoog tot stand tussen jou en jouw eigen innerlijk kind. Soms komen er andere mensen of zelfs dieren voorbij tijdens de reis. Wat zich spontaan laat zien kunnen belangrijke wegwijzers zijn. Ik heb het nu over kinddeel maar eigenlijk is er meestal sprake van meerdere kinddelen. Kinddelen kunnen tevoorschijn komen in verschillende leeftijden. Ik reis met jou mee om die kinddelen als het ware ”op te halen”. Door met ze als nog in gesprek te gaan, uit te leggen waar toen geen zicht op was en ze een stem te geven komen ze uit hun verdomhoekjes en willen ze zich weer graag bij jou voegen! In liefde kan er healing en samensmelting plaatsvinden en dat gebeurt er dan ook in een innerlijk kindreis. In de laatste ”fase” van de reis geschied de energetische samensmelting met de volwassene en daarin ligt de werkelijke healing!

Veranderingen ná een innerlijk kindreis.

Na terugkeer van jouw kinddeel(kinddelen) is er een stuk van jouw ware wezen geintegreerd.

Dat kan je een gevoel van vrijheid geven, ruimte, vreugde, blijdschap, rust, creativiteit, kracht of enthousiasme. Vaak blijven ook bepaalde emoties waar je ”last” van had achterwege, je voelt je gewoon weer meer één met jouzelf.

Met 1 á 2 innerlijk kindreizen, kunnen er al veel dingen op hun plek vallen. Ik vertel je ook hoe jij zelf jouw eigen kinddelen in liefde bij je terug kan halen. Zodat je zelf weer meester wordt over jouw gevoel, energie en emoties.

Duur van de reis hangt af van diverse factoren. Gemiddeld duurt het een uur tot anderhalf uur.

© Copyright Tapestry of Life - - in samenwerking met LM40 Solutions