Oude stinkende leugens

En daar word ik nog eens even stevig met mijn neus in oude overtuigingen en wonden gedrukt…..

Zo stevig dat mijn buik opzwelt, me f…ck… eenzaam doet voelen, mijn hart ineen wordt gedrukt en ik eraan moet denken om gewoon door te ademen…..

Die oude, die o zo bekende…….De Afwijzing….

– Van niet genoeg zijn – en het gedrag van de ander als mijn eigen tekortkomingen zie. Want waarom zouden ze anders zo reageren? 
– De gedachtes van niet leuk gevonden worden, als mensen me ”afhouden” voor mijn gevoel of me niet komen opzoeken. ”San is het niet waard” , hoor ik dan.
– Er niet bijhoren – en de misplaatste gedachtes hebben dat iedereen leuker is en het beter heeft zonder mij.
– Gevoelens van ”gebruikt worden”, als mensen me vragen voor eigen belang maar er niet zijn als ik ze nodig heb.

Ik zie mijzelf weer als kleine meisje zich afvragend wat er toch zo mis is met haar. Onzeker of zij wel een plekje verdiend in iemands hart. Of het goed is dat ze er IS.
– De innerlijk rijzende vraag of ik ooit genoeg zou zijn, er toe doe. En daarom maar stop met verbinding maken en aan de zijkant ga staan.

Die.
Ik ken ze.
Tot op het bot.
Ik dacht dat ik ze aardig getackled had. 
Not.

Die oude leugens, in deze leeuwenpoort-tijd word ik er nogmaals hardnekkig ingedrukt. Moet ze blijkbaar nog eens voelen. Er zitten nog oude stinkende resten. Waar ik vroeger er hard of agressief voor wegliep lukt het me nu ze aan te kijken. Ze te doorvoelen.
Oke. 
Ik omarm de gevoelens, ik hoef er niet meer overheen te gaan. En ik geef die oude stinkende overtuigingen aan boven. 
Met veel tranen gaan ze.
Vreemd dat dat kennelijk ook nog pijn doet. 
Pijn afgeven.

Poeh, de opschoningen gaan gewoon maar door. Tegen vechten lukt niet meer, wat ik zo lang heb getracht te doen maar wat eigenlijk nooit werkte :-). Zien en laten gaan en stoppen de oude, oude leugens te geloven, totdat ik ze niet meer nodig heb en ik mijn goddelijk zelf kan leven…los van die rare ondermijnende thoughts.

2019 Copyright Sandra Doosje©. Er rust copyright op alle teksten. Gratis delen en gebruiken is mogelijk met mijn toestemming, neem dan even contact met me op.

© Copyright Tapestry of Life - - in samenwerking met LM40 Solutions